Update

Oranje met Elson en Gadzuric langs Israël

Het Nederlands basketbalteam heeft zondagavond de derde en laatste wedstrijd van het EuroJam-toernooi in Almere gewonnen. Het sterke Israël was het slachtoffer: 80-70. Arvin Slagter was met 20 punten uitblinker. Voor het eerst leverden de NBA-routiniers Francisco Elson en Dan Gadzuric samen een bijdrage.

Dan Gadzuric. © PRO SHOTS Beeld
Dan Gadzuric. © PRO SHOTS

'We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld', vond Elson. Over zijn eigen inbreng was hij minder te spreken. 'Middelmatig. Ik kom net terug van een knieblessure, dus 100 procent fit ben ik niet. Hopelijk gaat het donderdag tegen Luxemburg beter.'

Bondscoach Gadi Kedar zag zijn ploeg slecht beginnen. In een mum van tijd stond er 0-9 op het scorebord. Elson en Gadzuric mochten na 6 minuten beiden het veld in. Dat betekende meer kracht en lengte maar niet direct heel veel punten. Halverwege leidde Israël nog altijd met 39-33. Dat verschil werd in drie aanvallen - scores Jessy Voorn, Rogier Jansen en Slagter - goedgemaakt, waarna Nederland uitliep.

Eerder wonnen de Nederlandse vrouwen ook hun tweede oefenduel tegen Boston State. Na een matige eerste helft (24-31) werd het 67-65 voor Oranje. Rachel Roubehie-Fissa was topscoorster met 19 punten.

Meer over