Update

Oranje blijft heel in besloten training in Arena

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdag achter gesloten deuren voorbereid op de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Bondscoach Danny Blind had in de Amsterdam Arena alle 23 internationals tot zijn beschikking.

null Beeld epa
Beeld epa

Iedereen kwam de oefensessie ongeschonden door. Blind kondigde maandag al aan dat hij tijdens de besloten training met zijn beoogde basisploeg zou gaan oefenen.

Een groot gedeelte van het elftal dat donderdag gaat starten tegen IJsland staat al vast. Het is vooral nog de vraag wie Blind rechts achterin gaat posteren en wie de controlerende middenvelder wordt. Gregory van der Wiel en debutant Kenny Tete komen in aanmerking voor de positie van rechtsback, Vurnon Anita en Davy Klaassen zijn bij afwezigheid van Jordy Clasie (geblesseerd) en Nigel de Jong (gepasseerd) de voornaamste kandidaten om centraal op het middenveld te spelen.

Blind kan in zijn eerste wedstrijd als bondscoach niet beschikken over de geblesseerde Jetro Willems, waardoor hij zijn zoon Daley zo goed als zeker links achterin zal posteren. Klaas-Jan Huntelaar staat vermoedelijk in de punt van de aanval, mede omdat Robin van Persie na een moeizame voorbereiding nog niet topfit is. De nieuwe spits van Fenerbahçe speelde zondag pas voor het eerst een hele wedstrijd voor zijn Turkse ploeg. Van Persie heeft de aanvoerdersband bij Oranje moeten afstaan aan Arjen Robben, die tegen IJsland naar verwachting de voorhoede vormt met Huntelaar en Memphis Depay.

Oranje traint woensdag nog één keer in Katwijk. Blind maakt een dag later vanaf 20.45 uur in de ArenA zijn debuut als bondscoach tegen IJsland.

Meer over