Update

Opschudding in La Baule door paardengriep

Een uitbraak van paardeninfluenza heeft voor opschudding gezorgd bij het concours hippique van La Baule, waar vrijdag de eerste landenwedstrijd in de Top League 2012 wordt gereden.

In de stallen van een Franse springruiter kregen, na diens terugkeer uit Arezzo, verscheidene jonge paarden griepverschijnselen. Zeker één dier is overleden.

Desondanks nam hij enkele mogelijk geïnfecteerde paarden mee naar een concours in Le Tourquet, waar deze rijdieren in de nabijheid kwamen van paarden die nu in La Baule staan. Dat was reden voor een paar Franse internationals met olympische aspiraties thuis te blijven.

De Nederlandse teamveterinair Arie Hoogendoorn zei dat het virus zeer besmettelijk is, maar doorgaans niet snel toeslaat bij gezonde paarden die twee keer per jaar tegen deze griep worden ingeënt.

'Toch is er reden voor zorg, niet voor paniek. Alle springpaarden worden tweemaal per dag getemperatuurd, waardoor de geringste verhoging snel wordt vastgesteld', lichtte Hoogendoorn toe.

De dierenarts neemt het de FEI, Franse bond, dan wel de plaatselijke organisatie kwalijk dat de ruiters niet werden gewaarschuwd voordat ze hun paarden uit de trailers haalden. 'Een slechte beurt van deze drie instanties.'

undefined

Meer over