Update

Opnieuw ruime zege handbalsters Oranje

De Nederlandse handbalsters hebben ook de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie met ruime cijfers gewonnen. Na Italië (28-13) versloeg Oranje zondag in Ankara Turkije met 32-17. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Henk Groener al comfortabel met 17-8.

Laura van der Heijden. Beeld null
Laura van der Heijden.

Jessy Kramer en Laura van der Heijden waren de productiefste speelsters met ieder zes treffers. Sharina van Dort scoorde vijfmaal. Danick Snelder had na 27 seconden als eerste succes na de eerste Nederlandse aanval. Na bijna 6,5 minuut moest ook Marieke van der Wal, in de tweede helft vervangen door Jasmina Jankovic, de bal een keer uit het doel halen: 1-4. Na een kwartier stond er 2-9 op het scorebord van Cankaya in de Turkse hoofdstad.

Groener had ditmaal een basisplaats ingeruimd voor Nycke Groot en Debbie Bont. Beide internationals werden in het duel met de Italiaansen gespaard. De Turkse handbalsters, beweeglijk en creatief, speelden zeker niet slecht maar faalden keer op keer in de afwerking. Oranje was gevaarlijk op alle posities. Na 30 minuten telde de scorelijst al tien doelpuntenmaaksters.

Spanje is de derde tegenstander in de groep van Nederland en heeft ook beide wedstrijden tot dusver met groot verschil gewonnen. De concurrent komt op 26 maart naar Rotterdam. De nummers 1 en 2 kwalificeren zich voor de eindronde van het EK in december 2014 in Hongarije en Kroatië.

Meer over