Opnieuw puntenverlies voor Willem II

Willem II heeft voor de tweede week op rij punten verspeeld in de eerste divisie. De degradant van vorig seizoen kwam zaterdag voor eigen publiek niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen De Graafschap: 0-0.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

De formatie van trainer Jurgen Streppel kreeg wel de grootste kansen. Zo hadden Gaby Jallo, Ruud Boymans en Robbie Haemhouts de ploeg in de tweede helft op voorsprong kunnen zetten, maar de Doetinchemse doelman Jasper Heusinkveld wist van geen wijken.

Willem II, dat vorige week van Emmen verloor, heeft daardoor inmiddels 5 verliespunten meer dan koploper FC Dordrecht. De Graafschap houdt de zesde plek.

Ook het treffen tussen FC Eindhoven en FC Emmen eindigde onbeslist: 2-2. De Brabanders leken op weg naar een thuiszege, tot invaller Wout Weghorst in blessuretijd de gelijkmaker binnen tikte. De lange spits was vorige week tegen Willem II al matchwinner.

Emmen was in Eindhoven dankzij Roland Bergkamp op voorsprong gekomen, waarna Jasper Waalkens (strafschop) en Anthony van den Hurk voor de Eindhovense productie zorgden. Bij Emmen kreeg Tim Siekman in het slot nog zijn tweede gele kaart. Eindhoven blijft zo vierde, Emmen vijfde.

Meer over