Ook voor Hoy blijft luchtruim dicht

Hij was een dag te laat om er nog de krant mee te halen. Maar Shane Sutton, de hoofdcoach van de veelgeprezen Britse baanwielrenners, prees Theo Bos de hemel in toen hij hoorde dat de renner naar de weg overstapt....

Wat Chris Hoy vindt van de carrière-move, kon Sutton jammer genoeg niet zeggen. De drievoudig olympisch kampioen bleek gestrand in Thailand, net als vele duizenden anderen. Hoy dacht aan een verdiende vakantie te zijn begonnen, maar een einde kwam er niet aan. Ook voor de Schot bleef het luchtruim dicht, na alle protesten aldaar.

Binnenlandse vluchten bleken voor een week volgeboekt en twee dagen treinreizen naar een ander vliegveld, zag Hoy niet zitten. Gelukkig bood zijn sponsor DHL uitkomst. Het transportbedrijf regelde via via een stoel op de vlucht naar Singapore. Met veel moeite kwam ook een vervolgticket naar Frankfurt rond, van waaruit Hoy zondag door vloog naar Mallorca. Of hij op tijd was om maandagochtend een commercial op te nemen voor zijn sponsor Kellog’s, is niet bekend.

Meer over