NIEUWSTENNIS

Ook laatste Nederlander vliegt uit enkelspel Roland Garros: Van de Zandschulp verliest in vijf sets

Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt zich te plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. De 25-jarige debutant moest in vijf sets zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina. Het werd 6-4 6-4 5-7 2-6 6-4 voor de nummer 46 van de wereld.

Botic van de Zandschulp in actie tegen Alejandro Davidovich Fokina, tijdens de tweede ronde van Roland Garros, Beeld EPA
Botic van de Zandschulp in actie tegen Alejandro Davidovich Fokina, tijdens de tweede ronde van Roland Garros,Beeld EPA

Van de Zandschulp, die in de eerste ronde de als negentiende geplaatste Pool Hubert Hurkacz nog in vijf sets had verrast, was de laatste overgebleven Nederlander in het enkelspeltoernooi van Roland Garros. Kiki Bertens en Arantxa Rus bleven in het vrouwentoernooi in de openingsronde steken.

Voor Van de Zandschulp was het zijn tweede deelname aan het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi. De nummer 154 van de wereld haalde begin dit jaar ook het hoofdschema van de Australian Open.

Van de Zandschulp is de nummer 2 van Nederland, achter Tallon Griekspoor, die in de tweede kwalificatieronde verloor. Door zijn resultaat op Roland Garros stijgt hij bijna 20 plaatsen.

Meer over