Onverzettelijkheid bezorgt Admirals winst op Barcelona

Door een 26-21 overwinning op de Barcelona Dragons hebben de Amsterdam Admirals nog steeds uitzicht op een plaats in de World Bowl, de finale van de World League of American Football....

ANP

AMSTERDAM

In een bloedstollende slotfase, in de Arena, hield de defensie van de Amsterdammers stand toen Barcelona de bal met 34 seconden te spelen tot op 1 yard van de Admirals-achterlijn kreeg. De menselijke muur van de Admirals wist echter van geen wijken en toen de Catalaanse quarterback Dougherty zijn laatste pass niet in de handen van receiver Wilson zag belanden, was de derde Amsterdamse zege van het seizoen een feit.

De Amsterdam Admirals vormen niet het beste team van de World League of American Football. Integendeel, zowel de aanval als de verdediging van de Admirals heeft dit seizoen het slechtst van de zes teams in de World League gepresteerd. Maar op een heel belangrijk punt is Amsterdam ongetwijfeld de nummer één van de League: het team heeft karakter, geeft zich nooit gewonnen. Dat was in de wedstrijd tegen de Catalanen, die al zeker zijn van een finaleplaats, de beslissende factor.

De door Barcelona-spelers onderschepte passes van quarterback Jay Fiedler, ook de vele mislukte andere Amsterdamse aanvallen en zelfs het grote aantal onnodige straffen dat de thuisploeg kreeg opgelegd, konden het team van Al Luginbill uiteidelijk niet deren. De Admirals stonden bij rust met 17-7 voor. Maar in het derde kwart scoorden de Dragons twee touchdowns, beide het gevolg van verkeerde passes van quarterback Jay Fiedler. Luginbill haalde Fiedler naar de kant en Mike McCoy kreeg de opdracht om zijn team terug in de wedstrijd te brengen.

Met nog zeven minuten te spelen lukte dat. McCoy zag, op de 10 yard-lijn van Barcelona, dat alle receivers gedekt stonden. Hij besloot zelf een poging te wagen. Die gok pakte goed uit: 26-21.

Meer over