Ontketend NAC maakt er 7, Volendam blijft winnen

NAC lijkt na de stroeve start in de Jupiler League nu toch zijn draai te vinden. De ploeg van trainer Robert Maaskant won maandag overtuigend van FC Dordrecht, dat net als de Bredanaars vorig seizoen degradeerde uit de eredivisie. Het werd in Breda 7-0.

Kevin Brands viert zijn tweede treffer. Beeld pro shots
Kevin Brands viert zijn tweede treffer.Beeld pro shots

Kevin Brands voelde wellicht wat drang zich te bewijzen, aangezien zijn vader Marcel (technisch directeur bij PSV) op de tribune zat. Brands verzilverde al vroeg een voorzet van Mats Seuntjes en verdubbelde de voorsprong op aangeven van nieuwkomer Sjoerd Ars. Seuntjes vervulde daarbij een glansrol door de bal te laten lopen, en beloonde zichzelf kort na rust met het maken van de 3-0.

Na een rode kaart voor Dordrecht-verdediger Josimar Lima (harde tackle op Ars), zorgden Danny Verbeek, Elson Hooi, Uros Matic en nogmaals Seuntjes voor vier doelpunten in nog geen tien minuten. Door de tweede zege van het seizoen staat NAC zesde.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots
null Beeld pro shots
Beeld pro shots
null Beeld pro shots
Beeld pro shots

Ook Volendam werkt aan doelsaldo
FC Volendam staat na maandagavond nog steviger aan kop in de Jupiler League. De ploeg werkte met de 6-0 overwinning bij Fortuna Sittard aan het toch al niet verkeerde doelsaldo.

Daarvoor mocht het niet alleen naar de eigen spelers kijken, maar ook naar pechvogel Joeri Schroyen. De verdediger van Fortuna trof tot twee keer eigen doel in een poging zijn keeper te helpen. Vooral de eerste eigen treffer, vrij voor open doel, zag er schlemielig uit. Anderzijds maakte het voor de uitkomst van de partij niet uit. Kwakman trof twee keer doel en ook Jack Tuyp en Daniel van Son scoorden. Fortuna wist in eigen huis weinig tegen het spel van de Volendammers in te brengen.

Achilles '29 bleef in het spoor van de koploper. De Groesbekers wonnen thuis moeizaam van FC Oss; in de slotfase van de wedstrijd scoorde Hielke Penterman de enige treffer. Achilles staat op twee punten van Volendam.

Go Ahead Eagles herstelde zich maandagavond knap van een achterstand bij FC Den Bosch. De thuisploeg opende nog de score, maar Go Ahead zette daar liefst vier treffers tegenover. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-2. Go Ahead rukt op de ranglijst op naar de vierde plaats.

Bij RKC maakte Arsenio Valpoort een hattrick, al was het niet in één helft. In Waalwijk zal niemand daarom treuren: kort voor het einde van de wedstrijd tegen Almere City stond het namelijk nog 1-1. In de slotfase verzilverde Valpoort een strafschop en schoot hij nogmaals raak. MVV en Helmond Sport wonnen ook van respectievelijk Telstar en FC Emmen. VVV-Venlo en Sparta speelden met 1-1 gelijk, Jong Ajax en FC Eindhoven kwamen niet tot scoren.

Kees Kwakman maakte er twee tegen Fortuna. Beeld pro shots
Kees Kwakman maakte er twee tegen Fortuna.Beeld pro shots
null Beeld pro shots
Beeld pro shots
Meer over