Onbevangen debutant Vrevok brengt koploper Zwolle ten val

De volleyballers van Vrevok uit Nieuwegein lijken de traditionele krachtsverhoudingen in de eredivisie danig te verstoren. Zaterdag boekten ze al hun vijfde overwinning (3-1) en stootten ze in de sfeervolle sporthal 't Veerhuis de nog ongeslagen koploper VC Zwolle van de troon....

Vrevok lijkt al na twee maanden het vermeende kwaliteitsverschil tussen ere- en eerste divisie te hebben overbrugd met nagenoeg dezelfde selectie die promotie afdwong.

Bij de opmars van Vrevok lijkt het nog onervaren trainersuo Derk de Saegher (30) en Sander Rieuwers (34) een belangrijke rol te spelen. Zij spreken de spelers aan op hun onbevangenheid en geven goed getaxeerde, heldere opdrachten. Tegen Zwolle moesten de Vrevok-spelers achter de opslaglijn de lange floater hanteren. Een terechte keuze, want de toch ervaren Zwolse stoppers werden er tureluurs van. De aanvallen van de lijstaanvoerder misten daardoor overtuigingskracht en werden bovendien vaak een prooi van de uitstekende Vrevok-blokkeerder Roger van Schie: 16-14, 11-15, 15-6 en 15-6.

Stand eredivisie vrouwen: VVC 8-14, Martinus en Volco Ommen 8-12, Pollux 8-10, Olympus en AMVJ 8-8, Zaanstad 8-6, Sliedrecht en Sudosa 8-4, VC Weert 8-2.

Stand eredivisie mannen: VC Zwolle en Capelle 7-12, Dynamo 5-10, Vrevok 8-10, ZVH 8-8, AMVJ en Sudosa 8-6, Ekspalvo 9-6, Brevok 7-4, Martinus 9-2.

Meer over