Update

Nigel de Jong beslist met kopbal Milanese derby

Nigel de Jong heeft AC Milan aan een overwinning op stadgenoot Internazionale geholpen. De Nederlandse middenvelder zorgde in de 66ste minuut met zijn hoofd voor de enige treffer in San Siro: 1-0. De Jong kroop bij een vrije trap van Mario Balotelli slim voor Esteban Cambiasso en kopte de bal hard in.

Redactie
null Beeld epa
Beeld epa

De Jong droeg zijn winnende treffer op aan zijn trainer Clarence Seedorf. 'Deze is voor Clarence', vertelde hij aan verslaggevers. 'Er is te veel discussie over zijn positie. Hij is erg belangrijk voor ons.'

Veel Italiaanse media weten zeker dat Seedorf ondanks een doorlopend contract na dit seizoen alweer wordt ontslagen. Dankzij de treffer van De Jong is AC Milan echter weer in de race voor Europees voetbal. De 'Rossoneri' klommen naar de achtste plaats in de Serie A, nog maar 1 punt achter Torino dat als nummer 6 van de ranglijst momenteel een ticket voor de Europa League in handen heeft. Inter staat vijfde, met 3 punten meer dan Milan. In de Italiaanse competitie zijn nog twee speelrondes te gaan.

Zonder de geschorste De Jong moest AC Milan vorige week op bezoek bij AS Roma na vijf overwinningen op rij weer eens een nederlaag incasseren (2-0). In de immer beladen derby van Milaan tegen Inter stond de international van Oranje weer aan de aftrap. De Jong werd de eerste Nederlander sinds zijn huidige trainer Seedorf die scoorde in de Milanese derby. Seedorf deed dat op 29 oktober 2006 namens AC Milan, al kon hij toen daarmee niet een nederlaag voorkomen (3-4).

Na het doelpunt van De Jong scoorde de rood-zwarte brigade nogmaals via Giampaolo Pazzini, maar de spits stond buitenspel toen hij een schot van Balotelli achter Inter-doelman Samir Handanovic tikte. Urby Emanuelson bleef de hele wedstrijd op de bank naast Seedorf zitten.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over