Nieuwe Ajacied Younes: Ajax is het Bayern van Nederland

Ajax heeft donderdag de komst van Amin Younes bevestigd. De vleugelspits van Borussia Mönchengladbach en Jong Duitsland tekent een driejarig contract bij de club uit Amsterdam.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Ajax betaalt naar verluidt zo'n 3 miljoen euro voor de aanvaller die nog een jaar bij Borussia Mönchengladbach onder contract stond. Hij voetbalde het afgelopen seizoen op huurbasis bij 1.FC Kaiserslautern. ,,Het is een eer om bij Ajax te spelen'', zei de aanvaller. ,,Ajax is het Bayern München van Nederland. Daarbij tref ik hier Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars. Ik ben heel gelukkig.''

Trainer Frank de Boer weet dat Younes op drie posities inzetbaar is. ,,Hij kan rechts en links voorin en eventueel op de positie voor nummer tien voetballen. Hij is erg explosief en kan uit stilstand een mannetje passeren. Zo'n speler zochten we.''

Ajax verwacht snel de komst van Yaya Sanogo bekend te kunnen maken. De Franse spits komt op huurbasis over van Arsenal en moet gaan concurreren met Arek Milik. Sanogo arriveerde donderdag voor de medische keuring in Amsterdam. Ajax weet nog niets van de belangstelling van Lazio Roma voor Ricardo Kishna. De buitenspeler heeft volgens veel Italiaanse media een akkoord met de Romeinse club bereikt.

De Boer denkt zijn selectie met de komst van Younes en Sanogo rond te hebben. Ajax versterkte zich ook al met Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en John Heitinga. De Boer kan alleen maar hopen dat Jasper Cillessen niet op het laatste moment naar Manchester United vertrekt. De keeper wordt genoemd als mogelijke opvolger van David de Gea, die in de belangstelling staat van Real Madrid.

Meer over