Nicki Sørensen geeft dopinggebruik toe

Voormalig wielrenner Nicki Sørensen heeft toegegeven tijdens zijn actieve carrière doping te hebben gebruikt. De Deen beëindigde zijn loopbaan eind 2014 bij Tinkoff-Saxo.

Redactie
null Beeld epa
Beeld epa

,,Ik heb doping gebruikt, ik geef dat volledig toe. Ik ben verdrietig dat ik het heb gedaan en zou wensen dat ik terug in de tijd kon om het ongedaan te maken'', zegt de de medewerker wielerploeg Tinkoff Saxo. Zijn baas daar, de Nederlander Steven de Jongh, moest eerder bij Team Sky verdwijnen omdat hij zijn dopingverleden had geopenbaard. De Jongh kon vervolgens bij Tinkoff-Saxo aan de slag waar hij nu hoofd-ploegleider is en persoonlijk begeleider van de Spaanse klassementstopper Alberto Contador.

In de zomer van 2014 werd de naam van Sørensen genoemd in een dopingrapport. De anti-doping autoriteit in Denemarken (ADD) verdoezelde in de ogen van Michael Rasmussen, ex-Rabobank, de naam van Sørensen in het rapport.

De 40-jarige Sørensen won eenmaal een etappe in de Tour de France (2012) en is drievoudig Deens kampioen op de weg. In het verleden was hij een belangrijke knecht van onder meer Carlos Sastre en Ivan Basso.

Meer over