Nic. moet nog wachten op tegenstander in finale veldkorfbal

Niet bekend..

Van onze korfbalmedewerker

GRONINGEN

Over de Groningse winst hing de schaduw van falende arbitrage. Scheidsrechter Ben Derriks, een arbiter wiens gele-kaartenbeleid wordt bepaald door te losse handen, toverde binnen zes minuten Taco Poelstra het geel voor. Voor Poelstra was dat zijn tweede kaart in de competitie en dat betekent een wedstrijd bankzitten.

De Amsterdammer in noordelijke dienst reageerde emotioneel op Derriks beslissing. 'Eerst geeft hij twee dubieuze strafworpen. Als ik dan zeg: ''Het is toch niet weer het oude liedje, hè'', schakelt hij me uit voor de finale. Ik ben ervan overtuigd dat hij al bij voorbaat had beslist, dat ik die finale niet zou mogen spelen.'

Een zware beschuldiging. Derriks stelt op zijn beurt: 'Je mag bij mij best even reageren als je het met een beslissing niet eens bent, maar je moet niet doorzeuren. Ik vind Taco een wereldspeler en het is heel vervelend dat hij de finale niet speelt, maar hij mag dat alleen zichzelf verwijten.'

De wedstrijd was maar kort spannend. Nic. stond vanaf het beginsignaal voor, maar DKOD bleef bijna een half uur in het spoor. Toen denderde Nic. in twee minuten door van 10-6 naar 14-6 en was de wedstrijd gespeeld.

Nic. speelde goed, geconcentreerd, maakte weinig fouten en had een loepzuiver schot. Toen DKOD door had dat winst er niet meer in zat, speelden de Heelsummers vrijuit en omdat Nic. niet met het mes verdedigde, kon er in de tweede helft veel gescoord worden.

Ook Derriks deed mee, aan zijn eigen score. Hij gaf de DKOD'ers Boer en Van Heijningen nog geel, ook al wegens commentaar. Toen Van Heijningen doormekkerde, kon hij zelfs vertrekken.

Eindstand: hoofdklasse A: Oost Arnhem 14-20, Die Haghe 14-20, Deetos 14-19, DOS'46 14-16, KVS 14-10, PKC 14-10, BW Heerenveen 14-9, Dalto 14-8.

Hoofdklasse B: Nic. 14-22, AKC 14-18, Rohda 14-18, Blauw Wit 14-16, DKOD 14-13, Groen Geel 14-10, Vada'25 14-8, Drachten 14-7.

Meer over