Update

Nibali pakt roze trui, Gesink stijgt naar podiumplek

Wielrenner Robert Gesink is zaterdag in de Ronde van Italië geklommen naar de derde plaats in het algemeen klassement. De Nederlander van team Blanco eindigde in de tijdrit over bijna 55 kilometer als 11de. De Italiaan Vincenzo Nibali heeft voorlopig de leiding.

Vincenzo Nibali is de nieuwe leider in de Giro. Beeld epa
Vincenzo Nibali is de nieuwe leider in de Giro.Beeld epa

De etappe werd gewonnen door de Brit Alex Dowsett. De Brit legde de afstand af in 1.16.27. Stef Clement werd daarin vijfde. De Brit Bradley Wiggins werd tweede. De winnaar van de Ronde van Frankrijk van vorig jaar had 10 seconden meer nodig dan de winnaar. De Est Tanel Kangert was derde op 14 seconden. Gesink finishte op 1.22 als nummer 11.

De achterstand van Gesink op Nibali in de totale rangschikking bedraagt 1.15. Op 29 seconden van de leider is voormalig Tourwinnaar Cadel Evans uit Australië tweede in het klassement. Wiggins, vrijdag betrokken bij een valpartij, is met een seconde meer dan Gesink vierde. Pieter Weening staat 11e op 2.50.

Zondag staat in de Giro de negende rit op het programma, van Sansepolcro naar Firenze (170 km). Maandag is de eerste rustdag.

Ritwinnaar Alex Dowsett Beeld afp
Ritwinnaar Alex DowsettBeeld afp
Bradley Wiggins Beeld ap
Bradley WigginsBeeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over