Nederlandse honkbalploeg verliest van Cuba

Het Nederlandse honkbalteam heeft woensdag de tweede wedstrijd op de Premier 12 - het toernooi waaraan de twaalf beste honkballanden van de wereld deelnemen - met 6-5 verloren van Cuba.

Spelers van het Nederlands team tijdens de eerste wedstrijd tegen Taiwan. Beeld KNBSB
Spelers van het Nederlands team tijdens de eerste wedstrijd tegen Taiwan.Beeld KNBSB

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens stond in het Taiwanese Taichung lang voor tegen honkbalgrootmacht Cuba. De Nederlandse slagmannen wisten de bal in het eerste deel van de wedstrijd goed te raken. Onder meer de Nederlandse catcher Zarraga sloeg een homerun.

Het zorgde ervoor dat de opvliegerige Cubaanse bondscoach Victor Mesa in de zesde inning zijn startende werper na een fout van de heuvel haalde, maar niet voordat hij hem op de heuvel en voor de camera's de huid had volgescholden.

De niet te missen wissel van Mesa had succes, want daarna scoorde Nederland geen punten meer.

Taiwan

Op het Rotterdamse honkbaltoernooi World Port Tournament in juli was Cuba ook al de plaaggeest van Nederland. De Nederlanders waren in het toernooi oppermachtig, tot de Cubanen in de finale Nederland voor eigen publiek versloegen. Kanttekening is wel dat zowel Nederland en vooral Cuba op dat toernooi over minder topspelers in hun selecties beschikten.

Nederland staat op de eerste editie van de Premier 12 nu op één zege en één verliespartij. Maandag won Nederland met 7-4 van gastland Taiwan. Donderdag staat in Douliu het derde duel voor Nederland op het programma tegen Italië. Daarna speelt de ploeg in de groepsfase nog tegen Puerto Rico en Canada.

Meer over