Update

Nederlands duel lonkt in kwalificatie US Open

In de kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de US Open lonkt een Nederlands onderonsje. De tennisster Kik Bertens en Lesley Kerkove moeten het tegen elkaar opnemen als ze beiden winnen in de eerste ronde. Bertens, als achtste geplaatst in het kwalificatieschema, staat eerst tegenover de Amerikaanse Robin Anderson. Kerkhove treft Han Xinyun uit China.

null Beeld epa
Beeld epa

Bertens bereikte in 2012 bij haar debuut in New York de tweede ronde, daarna strandde ze twee keer op rij in de openingsronde. De 23-jarige Westlandse is vanwege haar tegenvallende prestaties dit jaar buiten de top honderd van de wereldranglijst gevallen, waardoor ze via de kwalificaties moet proberen het hoofdtoernooi te halen. Drie overwinningen zijn daarvoor noodzakelijk.

Richèl Hogenkamp, de nummer zeventien van de plaatsingslijst, treft Marcela Zacarias uit Mexico. Cindy Burger start haar jacht op een plek in het hoofdtoernooi in New York tegen de Duitse Laura Siegemund.

Bij de mannen staan Igor Sijsling en Thiemo de Bakker meteen voor een zware opgave. Sijsling treft de als twaalfde geplaatste Nicolas Almagro uit Spanje, die in 2012 nog de vierde ronde bereikte in New York. De Bakker komt dinsdagavond als eerste Nederlander in actie in de kwalificatie, tegen Evgeni Donskoi uit Rusland. Alleen Robin Haase is op basis van zijn positie op de wereldranglijst automatisch geplaatst voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Igor Sijsling. Beeld afp
Igor Sijsling.Beeld afp
Meer over