Nederlands drietal alweer uitgespeeld op Romeins gravel

Het was woensdag een beroerde dag voor de Nederlandse tennissers. Op twee fronten moesten teleurstellingen van uiteenlopende aard worden geïncasseerd....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Rome krijgt in elk geval andere spelers in de finale dan in de voorgaande editie. Toen won Muster van Krajicek. Nu werden beiden uitgeschakeld, de als derde geplaatste Oostenrijker door de Australiër Draper, Krajicek (vijfde op de lijst) door de Duitser Göllner. Draper omschreef zijn zege met 7-6, 5-7, 7-5 in drie uur onder de brandende zon als de meest zwaarbevochten van zijn loopbaan, Goölner won via twee tiebreaks.

Muster, normaal de fitste speler van het circuit, was zo uitgeput dat hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Daar bleek dat acuut zoutgebrek hem op de rand van bewusteloosheid had gebracht. Een dag eerder waren de nummers één en twee van de plaatsingslijst, Sampras en Chang, al afgedropen.

De Rus Kafelnikov is als vierde nu als hoogst geklasseerde speler overgebleven. Hij moest tegen Haarhuis in de hitte (32 graden) hard voor de punten knokken: 7-6, 3-6, 6-3. Ook in de tiebreak van de eerste set was het krachtsverschil gering: 7-5. Siemerink was eerder op de dag kansloos tegen de Spanjaard Albert Costa: 4-6, 2-6.

Göllner zette Krajicek in een uur en twintig minuten aan de kant. Beiden verloren in beide sets eenmaal hun opslag, waardoor het twee keer op een tiebreak aankwam. In de eerste gaf Krajicek zich bij 8-6 gewonnen, in de revanche kwam hij er niet aan te pas (7-1).

Schultz was aan haar opgave tegen Appelmans begonnen in de wetenschap dat ze bij de training een spiertje in haar rechter dijbeen had verrekt. Al na de eerste game was de pijn zo hevig dat ze besloot te stoppen. Ze pakte het eerstvolgende vliegtuig naar Florida waar ze hoopt op tijd te herstellen voor de open Franse titelstrijd.

Meer over