Update

Nederlander Groeneveld coach van diva Sharapova

Tennisleraar Sven Groeneveld mag zich de nieuwe trainer noemen van de Russische diva Maria Sharapova. De huidige nummer 4 van de wereld maakte de samenwerking met de Nederlander donderdag bekend op haar Facebookpagina. Het bericht ging gepaard met een foto van haar begeleidingsteam, met daarop een lachende Groeneveld.

Maria Sjarapova. Beeld reuters
Maria Sjarapova.Beeld reuters

'Ik ben blij met Sven', liet Sharapova (26) opgetogen weten. 'Sinds ik terug op de tennisbaan ben, hebben we al samen getraind. Het is na die jaren dat ik hem bij de tegenpartij heb gezien opwindend dat hij nu tot mijn team hoort. De overgang is soepel tot stand gekomen en ik heb tot dusver veel plezier gehad in het werk dat we hebben verricht. Ik kijk uit naar het komende jaar.'

Sharapova brak in juli met haar Zweedse coach Thomas Högstedt, met wie ze bijna 3 jaar samenwerkte. Daarna fungeerde de Amerikaanse oud-topspeler Jimmy Connors heel even als haar privétrainer. Na één maand ging het illustere tennisduo alweer uit elkaar.

Groeneveld loopt al vele jaren mee in het nationale en internationale toptennis. Als coach behaalde hij drie grandslamtitels met drie verschillende speelsters; Monica Seles (Australian Open/1992), Mary Pierce (Australian Open/1995) en Ana Ivanovic (Roland Garros/2008). Verder had hij onder anderen ook Michael Stich, Caroline Wozniacki en Andy Murray onder zijn hoede.

Sven Groeneveld. Beeld Getty Images, AFP
Sven Groeneveld.Beeld Getty Images, AFP
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over