Update

Nederland - België 3-1

De voetballers lukte het niet, de Nederlandse schakers maandag wel. Oranje versloeg België met 3-1. Maar dat ging dan ook om een behoorlijke klassering in de Olympiade in Istanbul. Anish Giri en Jan Smeets wonnen hun partij.

null Beeld

De jeugdige Giri was aan het eerste bord te sterk voor Alexandre Dgebuadze. De Georgische Rode Duivel gaf na de 42e zet van wit op. Hij stond er toen al enige tijd beroerd voor. Smeets versloeg met zwart Belgisch kampioen Tanguy Ringoir. Loek van Wely en Ivan Sokolov kwamen remise overeen.

De topper in het mannentoernooi, tussen Rusland en Armenië, eindigde onbeslist: 2-2. Saai was het allerminst. De Russische kopman Vladimir Kramnik verraste Levon Aronion. De Armeniër gaf zich na 35 zetten gewonnen. Sergej Movesian herstelde het evenwicht door Alexander Grisjoek te verslaan.

Bij de vrouwen deelde Nederland de punten maandag met Kazachstan: 2-2. Tea Lanchava verloor met zwart van Goelischan Nachbajeva, Lisa Schut maakte dat goed ten koste van Goelmira Daoeletova. Anne Haast en Arlette van Weersel speelden remise. Oranje bezet nu de 29e plaats.

Meer over