NBA-sensatie Lin leidt Knicks naar zevende zege op rij

Het sprookje van Jeremy Lin gaat nog even door. De basketballer van de New York Knicks, tot voor kort een anonieme bankzitter, leidde woensdagavond (lokale tijd) zijn ploeg naar de zevende overwinning op rij. Ditmaal werd Sacramento Kings met 100-85 opzij gezet. Sinds de 23-jarige speler met Taiwanese achtergrond zijn opwachting maakte bij de Knicks, verloor de equipe geen duel meer.

null Beeld afp
Beeld afp

Lin was de afgelopen 6 duels goed voor minimaal 20 punten, maar kwam nu tot 'slechts' 10 punten. Toch onderscheidde hij zich wederom, ditmaal met talloze fraaie passes. Lin tekende voor 13 assists, waardoor de equipe uit New York wederom zegevierde.

'De vriendschap in dit team is ongelooflijk', zei Lin na afloop. 'Het is echt een plezier om elke dag bij mijn teamgenoten te zijn. Zodra je in de trainingshal bent, zie je overal mensen met een glimlach. Dat is het mooie aan een teamsport als basketbal.'

Philadelphia 76'ers verloor met ruime cijfers van Orlando Magic: 87-103. Francisco Elson kreeg slechts 55 seconden speeltijd.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over