Update

Navardauskas sterkste in tweede etappe Romandië

Ramunas Navardauskas heeft donderdag de tweede etappe van de 67e Ronde van Romandië gewonnen. De Litouwse wielrenner uit de Garmin-ploeg bleef na een rit over 190,3 kilometer van Prilly naar Granges de Italiaan Enrico Gasparotto en de Belg Gianni Meersman verrassend voor in de sprint.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Hij ging van ver aan, precies op het juiste moment. Zijn 'op papier' snellere concurrenten kwamen dichtbij, maar niet meer voorbij. Voor Navardauskas was het de eerste overwinning van het seizoen.

Stef Clement (Blanco) was op de achtste plaats de beste Nederlander. De Brit Christopher Froome behield de gele leiderstrui. Hij verdedigt vrijdag een voorsprong van 6 seconden op de Amerikaan Andrew Talansky. Het peloton krijgt dan met onder meer twee cols van de tweede categorie een serieus voorproefje van de Zwitserse bergen, die een dag later opdoemen.

Johnny Hoogerland, die in februari nog zwaar ten val kwam, was betrokken bij de ontsnapping van de dag. De Duitser Marcus Burghardt gaf daarvoor na 26 kilometer de aanzet, de Zeeuwse coureur van Vacansoleil sloot aan in gezelschap van de Oostenrijker Matthias Brändle. Hun voorsprong liep snel op, tot maximaal 3 minuut 27. Toen de ploeggenoten van de sprinters echt tempo gingen maken, verdween hun marge zienderogen. Op 25 kilometer van de finish was de vlucht van Hoogerland en zijn metgezellen voorbij.

Meer over