Nationale ploeg boekt tegen Georgië 300ste overwinning

UTRECHT De Nederlandse basketballers hebben zaterdag voor de 300ste keer in de historie een wedstrijd gewonnen...

ANP

Het team van bondscoach Gadi Kedar versloeg in Utrecht Georgië in een oefenduel met 81-74. De eerste triomf boekte Nederland op 30 april 1946.

Peter van Paassen was met 18 punten topscorer. Ook Henk Norel (12), Arvin Slagter (12) en NBA-speler Francisco Elson (10) waren aardig op dreef.

Nederland speelt dinsdag tegen Israël de volgende oefenwedstrijd als voorbereiding op een serie EK-kwalificatieduels. De eerste opponent in die reeks is Montenegro op 15 augustus. Later volgen duels tegen Oostenrijk, IJsland en Denemarken.

Ook de basketbalsters wonnen zaterdag een oefenwedstrijd in Utrecht. Estland werd het 55-53 verslagen. In het derde kwart liep de voorsprong nog op tot 45-30, maar de Nederlandse vrouwen kwamen toch nog in de problemen. Het duel was van een tegenvallend niveau. Beide teams maakten veel fouten.

Center Naomi Halman was met 19 punten topscorer. Vrijdag miste ze het eerste oefenduel vanwege een disciplinaire schorsing. Ook de Nederlandse vrouwen zijn in voorbereiding op en serie EK-kwalificatieduels in augustus tegen Ierland, IJsland, Montenegro, Zwitserland en Slovenië.

Meer over