MVV heeft nog een punt nodig voor titel in eerste divisie

MVV staat op de drempel van het kampioenschap in de eerste divisie en terugkeer naar de eredivisie. De Zuid-Limburgse koploper maakte zaterdagavond geen fout in de uitwedstrijd tegen Telstar: 2-0....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De definiieve beslissing valt in de 34ste en laatste speelronde. MVV heeft drie punten meer dan de Friese ploeg. Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot VVV is dus voldoende voor een kampioensfeest in De Geusselt. Bij winst van Cambuur en verlies van MVV gaat de titel vanwege een beter doelsaldo echter naar Leeuwarden.

In de strijd om de titel haakte Emmen af. Door een remise bij Veendam (1-1) kan de ploeg van trainer Azing Griever de koploper niet meer achterhalen. Emmen kan via de nacompetitie nol wel promotie afdwingen naar de eredivisie. ADO Den Haag, Cambuur (of MVV) en de nummers vier, vijf en zes van de ranglijst (VVV, Go Ahead Eagles en FC Zwolle of Den Bosch) doen ook mee aan het 'toetje' van het seizoen.

MVV had weinig moeite met het laag geklasseerde Telstar. Binnen twintig minuten leidde de ploeg van trainer en oud-doelman Frans Körver met 2-0. De treffers kwamen op naam van Joordens en Bouma. MVV speelde na de snelle voorsprong het duel rustig uit. In de derby tegen VVV moet de Körver-brigade het seizoen succesvol afmaken. Niemand in Maastricht die nog aan de goede afloop twijfelt.

MVV degradeerde twee jaar geleden uit de eredivisie. Vorig seizoen behaalde de Maastrichtse ploeg een bescheiden klassering in de eerste divisie: elfde.

Cambuur vijzelde tegen RBC het doelsaldo op. Dat kan heel nuttig zijn als de ploeg uit Leeuwarden alsnog in punten gelijk eindigt met MVV. Het verschil is nu nog maar één treffer in het voordeel van Maastricht. Voor Cambuur scoorden Oosterhof, Van Utrecht, Berghuis, Hendriksen en Van de Berg in Roosendaal.

Emmen bracht trainer Griever tot wanhoop. Opnieuw werden twee kostbare punten ingeleverd. Sion bracht Emmen vlak voor de rust nog wel op voorsprong in Veendam. Radomski herstelde echter snel het evenwicht. Na de pauze maakte Emmen vergeefs jacht op de overwinning.

Meer over