Murray struikelt verrassend over Anderson

De US Open is voorbij voor Andy Murray. De als derde geplaatste tennisser verloor maandag in de vierde ronde van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Het was een ware thriller, die Anderson in vier sets won: 7-6 6-3 6-7 7-6. Murray en Anderson stonden meer dan 4 uur op de baan in New York.

Beeld reuters

Nadat Anderson de eerste set had gewonnen, liep hij snel uit naar 5-1. Murray kwam terug tot 5-3 en had mogelijkheid om op 5-4 te komen, maar Anderson pakte set alsnog: 6-3.

In de tweede ronde tegen de Fransman Adrian Mannarino kwam Murray ook al met 2-0 achter in sets. Toen knokte hij zich terug. Nu wist Murray nog wel de derde set te winnen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen gegeven.

In de vierde set ging het lang gelijk op. Maar Anderson, nummer vijftien van de plaatsingslijst, sloeg in de tiebreak echt toe. Murray pakte daarin geen enkel punt.

Anderson treft nu Stan Wawrinka in de kwartfinales van het grandslamtoernooi. De Zwitserse nummer vijf van de plaatsingslijst ontdeed zich maandag in de vierde ronde van de Amerikaan Donald Young: 6-4 1-6 6-3 6-4.

Beeld getty
Beeld afp
Beeld reuters
Beeld ap
Beeld reuters
Teleurstelling bij Andy Murray.Beeld reuters
Meer over