Murray niet onder indruk capriolen Kyrgios

Andy Murray kende in de afgelopen jaren weleens een gunstigere loting voor de eerste ronde van een grandslamtoernooi, maar tegen Nick Kyrgios bleef de Schot dinsdag op de US Open evenwel eenvoudig overeind. Murray, als derde geplaatst, stond slechts één set af tegen de Australische bad boy: 7-5 6-3 4-6 6-1.

Beeld getty

Murray, de kampioen van 2012, vond dat hij vooral profiteerde van de momenten waar de concentratie Kyrgios in de steek liet. 'Op de punten waar hij het even niet had, sloeg ik toe', wist de Schot. 'Maar hij heeft goed gespeeld. Dat doet hij altijd op een grandslamtoernooi. Ik verwachtte een zware wedstrijd en dat was wat ik kreeg.'

De nederlaag betekende voor Kyrgios dat hij nog steeds geen wedstrijd heeft gewonnen sinds zijn weinig respectvolle tirade tegen Stan Wawrinka in Montreal. Hij beet de Zwitser toen toe dat zijn vriend en landgenoot Thanasi Kokkinakis de lakens met de vriendin van Wawrinka had gedeeld. Wawrinka hoorde dat tijdens de partij niet, maar microfoons langs de baan pikten het wel op. Het leverde Kyrgios een voorwaardelijke schorsing en een boete van 10.000 dollar op.

Tegen Murray, ook niet altijd de meest vrolijke op de baan, hield Kyrgios zich verbaal in ieder geval gedeisd. Van evenwichtig tennis was echter weinig te merken. De Australiër wisselde geweldige punten af met gigantische missers. Het 20-jarige talent leek daar zelf niet zo mee te zitten. 'Ik ben altijd een emotionele jongen op de baan', aldus Kyrgios. 'Ik hou ervan om voor slagen te gaan die niet altijd punten opleveren. Mijn zelfvertrouwen is gewoon erg groot.'

Een balletje tussen de benen door, een keiharde winner uit het niets, een dropshot waar niemand het verwacht. Dat is het spel van Kyrgios en hij behaalde er in zijn prille carrière al de nodige successen mee. Zo bereikte hij al twee keer de kwartfinales op een grandslamtoernooi. Het hielp hem echter niet tegen Murray, die in de tweede ronde aantreedt tegen de Fransman Adrian Mannarino.

Naast Murray bereikten ook Wawrinka en Roger Federer dinsdag de tweede ronde. Federer gunde de Argentijn Leonardo Mayer slechts vijf games: 6-1 6-2 6-2. Wawrinka had meer moeite met de Spanjaard Albert Ramos: 7-5 6-4 7-6 (6). Bij de vrouwen gingen Simona Halep uit Roemenië, Caroline Wozniacki uit Denemarken en Petra Kvitova uit Tsjechië ook eenvoudig door naar de tweede ronde.

Beeld afp
Beeld ap
Beeld reuters
Beeld afp
Beeld reuters
Meer over