Morkov en Rasmussen leiden in Rotterdam

De Deense baanrenners Michael Morkov en Alex Rasmussen hebben de leiding na de eerste avond van de zesdaagse van Rotterdam. De wereldkampioenen wonnen de tweede koppelkoers van de avond, hun favoriete onderdeel.

‘De eerste dag zijn we altijd goed’, verklaarde Rasmussen. Hij zag ploegmaat Morkov in de eindsprint winnen van de Belg Kenny de Ketele, die een koppel vormt met de Nederlander Pim Ligthart. ‘Wij zijn rapper, maar in het verloop van een zesdaagse - als de diesels zoals Risi en Stam op gang zijn gekomen - hebben we het altijd moeilijker. We zullen wel zien hoe het verloopt hier.’

De eerste koppelkoers, het zwaarst tellende onderdeel bij een zesdaagse, was gewonnen door het Nederlandse koppel Peter Schep en Theo Bos. De renners werden in Ahoy weggeschoten door de Franse oud-tourwinnaar Bernard Hinault.

Morkov en Rasmussen hebben na de eerste dag een ronde voorsprong op het Zwitserse koppel Bruno Risi/Franco Marvulli. Danny Stam neemt samen met de Belg Iljo Keisse de derde plek in, Schep en Bos staan vierde.

Bij de vrouwen hebben na de eerste avond de Nederlandse rensters Vera Koedooder en Kirsten Wild de leiding in handen.

De Deense baanrenners Michael Morkov (r) en Alex Rasmussen (l) (ANP) Beeld
De Deense baanrenners Michael Morkov (r) en Alex Rasmussen (l) (ANP)
Meer over