Update

Mollema, Ten Dam en Kruijswijk in Clásica

Wielerploeg Belkin start zaterdag in de Clásica San Sebastián met Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk als kopmannen. De drie coureurs die de afgelopen Ronde van Frankrijk allemaal in de top-15 eindigden, moeten volgens de ploegleiding voor een mooi resultaat kunnen zorgen.

Laurens ten Dam. Beeld epa
Laurens ten Dam.Beeld epa

'Mollema en Ten Dam kunnen goed uit de voeten op het parcours en Kruijswijk heeft vaker laten zien na een grote ronde goed te zijn', aldus ploegleider Jan Boven.

Lars Boom, Stef Clement, Jos van Emden en Nick van der Lijke zijn de andere vier Nederlandse coureurs die in Baskenland meedoen. De Fransman Jonathan Hivert completeert de selectie. Van der Lijke ging woensdag nog hard onderuit in de slotfase van de laatste etappe van de Ronde van Wallonië, maar op wat schaafwonden na viel de schade mee.

In tegenstelling tot Belkin neemt Giant-Shimano geen renners mee die de Tour in de benen hebben. Het merendeel van de selectie heeft de afgelopen tijd op hoogte getraind. Bij de tweede Nederlandse ploeg zijn de Amerikaan Lawson Craddock en de Duitser Simon Geschke de mannen die voor eigen kansen mogen gaan.

Giant start met drie Nederlanders: Brian Bulgac, Daan Olivier en Tom Stamsnijder. De Fransman Thomas Damuseau, de Amerikaan Chad Haga en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg zijn de andere drie coureurs.

Meer over