Milan laat Deportivo kansloos

AC Milan heeft dinsdag Deportivo la Coruqa afgetroefd. De regerend kampioen van de Champions League versloeg de Spanjaarden in de kwartfinale van het toernooi met maar liefst 4-1....

De Italiaanse grootmacht kan zich, met de return nog voor de boeg, al opmaken voor de halve finale. Deportivo nam in het San Siro-stadion nog wel onverwacht de leiding. Al in de elfde minuut liep Pandiani weg bij Seedorf en kopte een goede indraaiende voorzet van Capdevila hard achter doelman Dida, 0-1.

De gevaarlijkste man bij Milan maakte uiteindelijk ook de gelijkmaker. De jonge Braziliaan Kaka kreeg een voorzet van zijn landgenoot Cafu. Kaka controleerde de bal goed en trof met een mooie uithaal doel, 1-1.

De Milanezen bewaarden de overige doelpunten tot net na de pauze. Binnen tien minuten na de rust scoorde Milan liefst drie keer en bracht daarmee de stand op 4-1, Deportivo in vertwijfeling achterlatend. Al in de eerste seconden na de rust maakte de Oekraïner Sjevtsjenko de 2-1. Hij speelde de bal door de benen van Andrade en scoorde met een bekeken bal in de verre hoek.

Kaka maakte drie minuten later, op aangeven van Seedorf, de 3-1. Ook hij trof met een knap geplaatst schot doel. Bij het ontketende Milan leek daarna weinig meer fout te gaan. Met een fantastische vrije trap liet Pirlo doelman Molina kansloos, 4-1.

In de andere kwartfinale bezorgde FC Porto zich met een 2-0-zege ten koste van Olympique Lyon een goede uitgangspositie om de halve finale van de Champions League te halen. De Portugezen, in de vorige ronde nog de verrassende winnaar in de tweestrijd met Manchester United, namen vlak voor de pauze de leiding door een doelpunt van Deco. Carvalho maakte na rust in de 71e minuut de tweede treffer.

Meer over