Update

Milan en Napoli in evenwicht

AC Milan en Napoli, respectievelijk de nummers 3 en 2 van de Serie A, hebben elkaar zondagavond in San Siro in evenwicht gehouden: 1-1. Juventus kan maandagavond in Rome profiteren van dat gelijkspel.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Bij winst op Lazio is de voorsprong op de naaste concurrent 11 punten. Milan heeft er in dat geval al 15 minder en kan dan de titel, zo er nog van werd gedroomd, gevoeglijk vergeten.

Milan kwam na een half uur nog wel op voorsprong door een uitstekend doelpunt van de Fransman Mathieu Flamini, lang niet altijd een basiskracht. Hij zou ver in de tweede helft rood krijgen. De stand was toen al geruime tijd gelijk. De Macedoniër Goran Pandev scoorde 4 minuten na Flamini.

AS Roma blijft meedoen om de tickets voor de Europa League na de 2-1-winst bij Torino. De Romeinen, waar Maarten Stekelenburg onder de lat stond, wonnen dankzij doelpunten van Pablo Osvaldo en Erik Lamela. Voor Torino scoorde Rolando Bianchi.

Dankzij de eigen zege en het verlies van Internazionale (2-0 bij Cagliari) steeg de ploeg uit de hoofdstad naar de zesde plek, met evenveel punten als aartsrivaal Lazio. De eerste vijf ploegen in de Serie A zijn verzekerd van Europees voetbal.

Fiorentina verdedigde zijn kans daarop door Atalanta te verslaan. De nummer 4 van de ranglijst won met 2-0 door een rake strafschop van David Pizarro en een treffer van Marcelo Larrondo. Oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui werd bij de ploeg uit Florence na een klein uur werd gewisseld.

Inter zakte door de nederlaag naar de zevende plaats op de ranglijst. De Chileen Mauricio Pinilla maakte beide goals voor Cagliari.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over