Mia Audina maakt debuut met winst bij open NK

Dezelfde stichting die tegenwoordig de open Nederlandse badmintonkampioenschappen bestiert, heeft Mia Audina in dienst genomen. Woensdag maakte de Indonesische zilverenmedaillewinnares van Atlanta 1996 bij de open NK haar debuut voor het Nederlands team met een overwinning op de in Duitsland spelende Indonesische Hanny Setiani (11-4, 11-6)....

Met een zwaar ingepakte rechterknie oogde ze wat traag in het achterveld, maar met haar magnifieke slagenbeheersing toonde zij al direct een grote aanwinst te zijn. Temeer daar de overige pupillen van coach Martijn van Dooremalen het uitermate moeiljk hadden.

Zesvoudig kampioen Jeroen van Dijk ging met tweemaal 7-15 ten onder tegen Martin Delfs, de al even vaardige zoon van de grote Flemming, en Judith Meulendijks werd bij haar eerste optreden uitgeschakeld door een volkomen onbekende Chinese met de naam Tan Chunyu: 13-10, 11-2.

Ook Brenda Beenhakker ondervond de kracht van de Chinese volksrepubliek. De nationale kampioene moest de voor Hongkong uitkomende Mei Mei Chan vier matchpoints toestaan, alvorens ze kon doordrukken: 9-11, 11-2, 13-12.

Meer over