Messi vlucht in cockpit van vliegtuig

Na Argentiniës eerste verlies tegen Venezuela ooit, was er voor Lionel Messi, Javier Mascherano, German Denis, Ever Banega en twee trainers een vlucht geregeld van Caracas naar Barcelona.

null Beeld afp
Beeld afp

Volgens de Venezolaanse krant 'El Universal', was het zo geregeld dat Messi als laatste passagier aan boord kon. Eerst gingen alle lichten uit, zodat de passagiers in economy class hem niet zouden zien.

Maar dat liep niet helemaal volgens plan. Toen de Barça-sterspeler zich bij de andere spelers in business class vervoegde, werd hij toch opgemerkt en werd de eerste klasse meteen een ophoping van jewelste.

Besloten werd om 'de Vlo' om veiligheidsredenen snel in de cockpit te laten plaatsnemen. Volgens de luchtvaartregels is dat helemaal niet zo veilig, want die luiden dat bezoekjes aan de cockpit pas toegelaten zijn wanneer het vliegtuig de grens van 10.000 voet bereikt heeft. Maar dit was natuurlijk Messi en duidelijk een noodzaak.

'Het gangpad was gevuld alsof het een propvolle bus was', schrijft El Universal. Pas nadat Messi in de cockpit zat, keerde de rust terug. Al waren daarna Mascherano, Denis en Banega nog het doelwit voor handtekeningen en foto's. Na een uurtje kwam Messi alsnog vanuit zijn schuilplaats tevoorschijn om onder andere op de foto te gaan met de stewardessen.

null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over