Menzo verlaat Lierse SK en wordt keeper bij Bordeaux

Lierse SK staat op het punt om kampioen van België te worden, maar de grote vraag is met welke spelers het in augustus in de Champions League zal debuteren....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Lierse SK had erop gerekend dat Menzo de club trouw zou blijven omdat zijn contract nog een jaar doorliep. In zijn overeenkomst was alleen de clausule dat hij de Belgische club voor een vast bedrag kon verlaten. Bordeaux, dat op zoek was naar een vervanger voor de naar Standard Luik terugkerende Bodart, maakte het Menzo zo aantrekkelijk dat hij besloot het nieuwe avontuur in Frankrijk aan te gaan.

Door de onverwachte nederlaag die Club Brugge het afgelopen weekeinde tegen FC Antwerp leed heeft Lierse SK de beste vooruitzichten op de Belgische titel. Het speelt komende zondag, op de laatste competitiedag, in Luik tegen Standard, de club die wordt getraind door de toekomstig trainer van Lierse SK, Jos Daerden. De huidige oefenmeester, Eric Gerets, vertrekt naar Club Brugge. Van de selectie verlaten buiten Menzo ook Huysmans, Zefilho (beiden naar Standard Luik), Peeters (Roda JC), Snoecks en waarschijnlijk de Rus Klioejev en de Pool Rudy Lierse SK.

Stanley Menzo werd de vorige zomer door Lierse SK overgenomen van PSV nadat hij in Eindhoven, achter Waterreus, op het tweede plan was beland. Het was de tweede keer dat hij op de reservebank terechtkwam. Eerder overkwam hem hetzelfde bij Ajax. Onder Johan Cruijff groeide Menzo uit tot eerste keeper, maar toen Louis van Gaal de leiding had overgenomen kostten enkele kapitale fouten in de Europa Cup-wedstrijd tegen Auxerre hem zijn plaats. Edwin van der Sar nam zijn plaats over. Pas bij Lierse SK bloeide Menzo dit seizoen weer op. Hij schreef dat toe aan de relaxte benadering van de club en van trainer Gerets in het bijzonder.

Meer over