Mayweather pondje zwaarder dan Pacquiao

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather begint met een licht voordeeltje aan het 'Gevecht van de Eeuw' tegen Manny Pacquiao.

Floyd Mayweather (links) en Manny Pacquiao bij de weging. Beeld epa
Floyd Mayweather (links) en Manny Pacquiao bij de weging.Beeld epa

De ongeslagen Mayweather (47 overwinningen) bleek tijdens de weging in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas een pondje zwaarder dan zijn Filipijnse rivaal, die als enige bokser in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden. De Amerikaan liet de meter stoppen bij 65,7 kilogram, Pacquiao woog 65,25 kilogram. In het weltergewicht is de limiet gesteld op 67 kilogram.

Het wegen van de twee boksrivalen trok 11.500 toeschouwers, waarvan sommigen ruim drie uur stonden te wachten voor de deur om naar binnen te mogen. De organisatie had besloten om kaartjes te verkopen voor de normaal gesproken vrij toegankelijke weging, om de drukte enigszins te verminderen. Een toegangsbewijs kostte 10 dollar, maar op de zwarte markt werden ze zelfs voor 500 dollar doorverkocht. De opbrengst ging naar het goede doel.

'Ik ben klaar voor het gevecht', zei Mayweather. 'Het maakt me trots dat al die fans hier naartoe zijn gekomen om Manny en mij te zien.'

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over