FOTO'S

Mayweather klopt Berto op punten in afscheidsduel

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft met een duidelijke zege op punten op zijn landgenoot Andre Berto afscheid genomen. Hij bleef zodoende in zijn laatste duel wereldkampioen welterwewicht bij de WBC en WBA. De 'eindscore' van Mayweather: 49 profpartijen gebokst, 49 gewonnen.

null Beeld ap
Beeld ap

Met zijn 49e zege op rij evenaart Mayweather het record van het legendarische zwaargewicht Rocky Marciano. Hij zei na zijn zege niet geïnteresseerd te zijn in een vijftigste gevecht. ,,Mijn loopbaan is voorbij. Ik ben bijna 40 jaar oud, 19 jaar actief in de sport, heb 18 wereldtitels gepakt en alle records gebroken. Ik heb niets meer te bewijzen.''

Mayweather verdedigde in Las Vegas zijn wereldtitels van de bonden WBC en WBA. Het was zijn eerste gevecht sinds hij in mei de Filipijn Manny Pacquiao klopte in een commercieel mega-gevecht. Voor die strijd gingen kaartjes voor duizenden dollars van de hand en met een omzet van zo'n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) brak 'The Fight of the Century' alle records.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over