Mayweather biedt Pacquiao nieuw gevecht aan

Als het aan Floyd Mayweather ligt, zal hij binnen een jaar nogmaals de ring in stappen om te boksen tegen Manny Pacquiao. De Amerikaan die zaterdag het 'Gevecht van de Eeuw' won van de Filipijn heeft dit dinsdag (plaatselijke tijd) laten weten aan Stephen A. Smith, een journalist van de Amerikaanse sportzender ESPN. ,,Ik zal binnen een jaar tijd nog een keer tegen hem vechten, na zijn operatie'', aldus Mayweather in een sms aan Smith.

null Beeld ap
Beeld ap

Pacquiao kon zaterdag niet voluit vechten vanwege een blessure aan zijn rechterschouder. ,,In de derde ronde voelde ik pijn in de schouder. Ik kon veel combinaties niet maken vanwege die pijn'', liet hij na afloop van het duel in Las Vegas weten. Hij bleek in de training in de aanloop naar het gevecht een pees te hebben gescheurd. Een operatie is noodzakelijk om van die kwetsuur te herstellen. Naar verwachting neemt de revalidatie van die ingreep negen tot twaalf maanden in beslag.

Rechtszaak
De blessure kreeg maandag nog een vervelende nasleep voor Pacquiao. Twee inwoners van de Amerikaanse staat Nevada maakten bekend hem voor de rechter te slepen, omdat Pacquiao hen en vele anderen zou hebben misleid door zijn blessure te verzwijgen. Met name de mensen die geld hadden ingezet op een zege van Pacquiao zijn kwaad. Hij beweerde zelf de blessure niet te hebben gemeld omdat hij Mayweather niet wijzer wilde maken. De Filipijn streek ondanks zijn nederlaag meer dan 100 miljoen dollar op aan het gevecht.

Meer over