Maximale score hockeyers HDM en Bloemendaal

HDM en Bloemendaal doen goede zaken. De drie-puntenregeling die dit jaar is ingevoerd in het hockey zorgt ervoor dat er na vier speelronden bij de mannen enige tekening in de strijd begint te ontstaan....

Van onze hockeymedewerker

AMSTERDAM

HDM en Bloemendaal wonnen tweemaal. Door het verlies van Amsterdam bij Oranje Zwart en door het gelijkspel van landskampioen Den Bosch op het zandveld van Hurley, beide op zondag, staat het Haagsche HDM nu bovenaan.

SCHC, dat na een verblijf in de overgangsklasse nu voor het tweede seizoen meedraait op het hoogste niveau werd dit weekeinde het slachtoffer van deze vernieuwing. De ploeg van Norbert Nederlof verloor zaterdag met 5-1 van Amsterdam en zondag met 4-1 van HDM. Stichtse-keeper Kalfsterman kon zich niet herinneren ooit zo vaak in één weekeinde gepasseerd te zijn.

Vorig jaar redde SCHC zich op het allerlaatste moment, dit jaar wist de ploeg pas één punt te behalen en dat was thuis tegen Den Bosch. SCHC moet het vooral hebben van de thuiswedstrijden. Van de zestien punten die de ploeg vorig seizoen behaalde, kwamen er veertien op eigen veld tot stand.

Zondag verloor het pas voor de tweede keer in de afgelopen drie jaar. SCHC, met een onzichtbare Tahir Zaman en een uitblinkende Jasper Goote, kwam er eigenlijk niet aan te pas. In een rommelige te harde wedstrijd kon Stichtse slechts twee kansen en een handvol corners creëren. Uit een van die kansen scoorde Martijn Elffers.

En dat was niet genoeg want HDM heeft met Richard de Snaijer een heuse goalgetter in de gelederen; eentje die verrassend veel lijkt op die andere veelvuldig scorende spits, Piet Hein Geeris van Den Bosch: het ziet er niet mooi uit maar het is razend effectief. Tegen SCHC was De Snaijer wederom driemaal succesvol; tweemaal uit een strafcorner en eenmaal met een zogenaamde low-backhand en daarmee bracht hij zijn totaal in drieëneenhalve wedstrijd op acht. Een strafbal van Ramses de Wit bracht de stand op 4-1.

Grote verrassing van de zondag was het verlies van Amsterdam tegen Oranje Zwart. In Eindhoven werd het 4-2, onder andere door een goal van huurling Shabaz. Oranje Zwart is op dit moment de ploeg met de meeste buitenlanders in de gelederen. Naast Shabaz, De Wamme en Fulton, speelde zondag ook het Australische strafcornerkanon Jay Stacey voor het eerst mee.

Amsterdam-speler-coach Brinkman was na de dubbel een tevreden man. 'Ik kan me niet herinneren ooit punten gepakt te hebben in een dubbel. Nu pakken we er drie door de winst op SCHC op zaterdag.' HGC moest zaterdag met 2-2 genoegen nemen bij het zwakke Venlo maar sloeg er zondag tegen de andere degradatiekandidaat Hattem lustig op los, het werd 8-1 voor de ploeg uit Wassenaar.

Meer over