Matthews wint tweede etappe Utah en pakt leiderstrui

Greg van Avermaet (BMC) is zijn leiderstrui kwijt in de Ronde van Utah. De 28-jarige Oost-Vlaming, die dinsdag de openingsetappe had gewonnen, werd een dag later tweede in rit twee, na Michael Matthews (Orica-GreenEdge). De Australiër wordt de nieuwe leider in de stand, met één seconde, voorsprong op Van Avermaet.

Michael Matthews (archieffoto) Beeld photo_news
Michael Matthews (archieffoto)Beeld photo_news

De tweede rit in de Ronde van Utah, over 210,3 km van Panguitch naar Torrey, eindigde in een massasprint. Jasper Stuyven (Bontrager Cucling Team) werd knap derde.

'Ik denk dat ik goed geplaatst zat voor de sprint, maar ik raakte wat ingesloten', doet Van Avermaet zijn verhaal. 'Matthews startte zijn sprint voor mij, op zo'n 150 tot 200 meter voor de meet. Ik voelde dat ik nog iets sneller kon, maar was net te laat. Het algemeen klassement was sowieso geen doelstelling. Het is ook beter om de ploeg wat te sparen, zodat we in de komende ritten kunnen aanvallen', klonk het.

Omdat Matthews, dinsdag nog tweede na Van Avermaet, onderweg één bonificatieseconde sprokkelde, wordt hij de nieuwe leider. van Avermaet is tweede op één seconde, Stuyven vijfde op dertien seconden.

Greg Van Avermaet (archieffoto) Beeld Photo News
Greg Van Avermaet (archieffoto)Beeld Photo News
Meer over