Matthews pakt eerste zege Rabobank bij rentree Bos

De Australische wielrenner Michael Matthews heeft de Raboploeg vandaag de eerste zege van het seizoen bezorgd. Matthews pakte de winst in de Clásica de Almeria door in de sprint de Sloveen Borut Bozic en de Duitser Roger Kluge te verslaan.

© PRO SHOTS Beeld
© PRO SHOTS

Matthews' ploeggenoot Theo Bos maakte in de Zuid-Spaanse stad zijn rentree nadat hij in november operatief was geholpen aan een beknelde ader. Bos kon uiteindelijk niet volgen in de beklimming die de finale inleidde en keerde ondanks hulp van Robert Gesink niet meer terug in de eerste groep. 'Genoeg werk te doen', twitterde hij.

'Fantastisch om voor het tweede jaar op rij de ploeg aan de eerste winst van het seizoen te helpen', jubelde Matthews die in de sprint werd gegangmaakt door landgenoot Graeme Brown, op de website van zijn ploeg. 'Zo worden afgezet, maakt het voor een sprinter alweer een stuk gemakkelijker, hoewel je dan natuurlijk nog wel moet zien te winnen. Dit is goed voor de moraal. Niet alleen het feit dát je wint, maar ook de manier waarop.'

Meer over