Martins Indi met Porto in groepsfase CL

International Bruno Martins Indi heeft met zijn nieuwe club FC Porto de groepsfase van de Champions League gehaald. De Portugese ploeg won vanavond op eigen veld met 2-0 van Lille, na het eerste duel in Frankrijk met 1-0 te hebben gewonnen. De Algerijn Yacine Brahimi maakte in de 48ste minuut het openingsdoelpunt waarna de Colombiaan Jackson Martinez het duel in de 69ste minuut besliste. Martins Indi speelde de gehele wedstrijd bij de thuisploeg.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Celtic haalde de groepsfase niet. De Schotse ploeg van basisspeler Virgil van Dijk en invaller Derk Boerrigter verloor op eigen veld met 0-1 van NK Maribor. De Braziliaan Marcos Tavares maakte een kwartier voor tijd het kostbare doelpunt. Het eerste duel in Slovenië was in 1-1 geëindigd.

Met AZ-huurling Donny Gorter als invaller in de 62ste minuut redde het Deense Aalborg BK het niet in de return tegen Apoel Nicosia. Het duel op Cyprus eindigde in 4-0 voor de thuisploeg, na 1-1 in Denemarken.
Bate Borisov uit Wit-Rusland plaatste zich met een ruime zege tegen Slovan Bratislava (3-0 na 1-1 in de eerste wedstrijd) voor de groepsfase van de CL.

Meer over