Marathonlopers ronden Kralingse plas andersom

Het parcours van de Marathon Rotterdam is dit jaar op belangrijke punten veranderd. De tienduizenden hardlopers gaan zondag 9 april rechtsom in plaats van linksom rond de Kralingse Plas....

Vooral andersom de Kralingse Plas ronden biedt voordelen. Kadiks: 'Hetzware stuk vals plat omhoog na 38 kilometer, een cruciaal moment in demarathon, is nu verdwenen. In plaats daarvan is er nu na 32 kilometer eenlichte daling. Dit is veel loopvriendelijker.' Rotterdam geniet dereputatie van een snel parcours. De Keniaan Felix Limo heeft met 2.06.14de beste tijd achter zijn naam staan.

De organisatie kreeg vorig jaar oktober van de gemeente Rotterdam delijst met wegwerkzaamheden voor de maand april. 'We zagen dat we na driekilometer al een probleem hadden. In de Hillelaan wordt gewerkt.' Het legerdook die straat altijd direct na de Erasmusbrug in.

'We moesten het parcours wel verleggen, want we willen in Rotterdampertinent een massastart houden en een snelle wedstrijd garanderen.Uiteindelijk hebben we zo veel aangepast, dat we er eigenlijk alleen maarbeter zijn uitgekomen', aldus Kadiks.

Meer over