Mannenploeg stelt teleur op WK karate

De Nederlandse karateka's hebben in de landenwedstrijd van de wereldkampioenschappen in Tampere ernstig teleurgesteld. Het team van bondscoach Daniël Sabanovic verloor vrijdag al in de tweede ronde, na een bye in de eerste, van Kroatië....

ANP

Beide teams wonnen twee partijen, maar Oranje maakte minder ippons: 14-16. De kans is klein dat Nederland, op het bijna even sterk bezette EK goed voor brons, een herkansing krijgt. Dan moeten de Kroaten op weg naar de eindstrijd ook nog favoriet Spanje verslaan. Dat lijkt te veel gevraagd.

Sabanovic gaf na afloop toe een inschattingsfout te hebben gemaakt. Hij stuurde Nicky le Fèbre de tatami op voor de eerste partij. Deze zwaargewicht kreeg een kleine, razendsnelle Kroaat tegenover zich, met wie hij onoverkomelijke problemen had. Sabanovic zelf was vervolgens een eind op weg het evenwicht te herstellen. Twee seconden voor het verstrijken van de tijd stond hij nog drie punten voor. Met een wanhoopsactie maakte zijn opponent met het nodige geluk alsnog gelijk.

Moreno Sheppard presteerde wel uitstekend. Hij gaf de ploeg hoop op overleving door een overtuigende 5-0-zege. Bobby le Fèbre volgde zijn voorbeeld en zette Oranje op voorsprong: 2-1 in partijen, 14-10 in punten. De onervaren René Smaal kon het karwei evenwel niet afmaken. Hij stond aan de grond genageld en verloor kansloos met 0-6.

Meer over