Update

Manchester United profiteert van misstap City

Manchester United heeft vandaag optimaal geprofiteerd van een misstap van stadsgenoot City. De 'Mancunians' wonnen op eigen veld op overtuigende wijze van Wigan Athletic (5-0) en zagen vervolgens dat Manchester City op bezoek bij West Bromwich Albion niet verder kwam dan 0-0. Beide topploegen staan daardoor na 18 wedstrijden op gelijke hoogte, met 45 punten.

null Beeld ap
Beeld ap

Ook andere sterke teams lieten op tweede kerstdag punten liggen. Chelsea speelde tegen Fulham 1-1, terwijl Liverpool op eigen veld tegen Blackburn Rovers ook een gelijkspel moest accepteren: 1-1.

De achterstand van Chelsea (4e) op de koplopers blijft daardoor 11 punten. Arsenal kan morgen de Londense club op de ranglijst passeren, indien de equipe van Robin van Persie van Wolverhampton Wanderers weet te winnen. Nummer 3, Tottenham Hotspur, komt dinsdag eveneens in actie, tegen Norwich City. Bij winst verkleint Tottenham de achterstand op de teams uit Manchester tot 7 punten. En dan heeft de ploeg van Rafael van der Vaart nòg een wedstrijd tegoed.

De Bulgaarse spits Dimitar Berbatov was de grote man bij United. De aanvaller, die de plek innam van Wayne Rooney, nam drie treffers voor zijn rekening en leidde daarmee zijn ploeg naar de ruime overwinning. De twee andere treffers kwamen op naam van Park Ji-Sung and Antonio Valencia.

Naast Manchester City lieten ook twee andere sterke teams op tweede kerstdag punten liggen. Chelsea speelde tegen Fulham 1-1, terwijl Liverpool op eigen veld tegen Blackburn Rovers ook een gelijkspel moest accepteren: 1-1. Bij de 'Reds' bleef Dirk Kuyt op de bank en wist oud-Ajacied Luis Suarez (die zijn schorsing van acht duels wegens racisme aanvecht) niet te scoren.

De achterstand van Chelsea (4e) op de koplopers blijft 11 punten. Arsenal kan dinsdag de Londense club op de ranglijst passeren, indien de equipe van Robin van Persie van Wolverhampton Wanderers weet te winnen. Nummer 3, Tottenham Hotspur, komt dinsdag eveneens in actie, tegen Norwich City. Bij winst verkleint Tottenham de achterstand op de teams uit Manchester tot 7 punten. En dan heeft de ploeg van Rafael van der Vaart nog een wedstrijd tegoed.

Everton speelde op bezoek bij Sunderland met 1-1 gelijk. Alhoewel Everton lange tijd domineerde, kwam de thuisploeg dankzij een doelpunt van Jack Colback. In de tweede helft zorgde scheidsrechter Howard Webb (die vorig jaar de WK-finale leidde) voor controversie door Everton een penalty te gunnen, toen spits Leon Osman in de grond trapte en onderuit ging. Leigthon Baines was vanaf elf meter trefzeker. Bij Everton speelden John Heitinga en Royston Drenthe mee.

undefined

null Beeld afp
Beeld afp
Antonio Valencia van Manchester United scoort tegen Wigan Athletic. Beeld ap
Antonio Valencia van Manchester United scoort tegen Wigan Athletic.Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over