Manchester United laat opnieuw steek vallen in titelrace

Het voetbalkampioenschap van Engeland draait zo langzamerhand niet meer om de vraag wie de meeste punten verovert, maar wie de minste punten verspeelt....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De Braziliaan Juninho zette de degradatiekandidaat op voorsprong. Halverwege de eerste helft stond Old Trafford binnen een paar minuten op z'n op. Eerst bracht Keane de thuisploeg langszij, waarna Ravanelli, Middlesbrough's gevaarlijkste man, met een hamstringblessure uitviel. Niets leek een voorsprong van Manchester United in de weg te staan, maar in korte tijd namen de gasten door Emerson en Hignett weer met 1-3 de leiding.

Vlak voor rust gaf Gary Neville met zijn eerste doelpunt in competitieverband de 55 duizend toeschouwers weer hoop. Een zege zat er echter niet meer in. Hoewel de ploeg van trainer Ferguson de tegenstander in de tweede helft voortdurend belegerde, bleef de oogst beperkt tot één treffer. Ole Gunnar Solksjaer kopte halverwege de tweede helft een voorzet van Neville achter doelman Roberts. Ravanelli's blessure laat zich ernstig aanzien. Het is onzeker of de Italiaan weer fit is voor de finale van de FA Cup, op 17 mei tegen Chelsea.

Drie ploegen zijn nu nog in de race voor de titel en de beslissing valt deze week. Manchester United heeft vier punten voorsprong op Liverpool en acht punten op Newcastle United. Manchester en Liverpool komen nog twee keer in actie, Newcastle heeft nog drie duels te gaan, waarvan het voorlaatste een uitwedstrijd tegen Manchester is.

Ook in Schotland moest Glasgow Rangers het titelfeest nog even uitstellen. Ruim vijftig duizend toeschouwers zagen gistermiddag de nerveuze Rangers, die nog één punt nodig hadden voor de negende titel op rij, in eigen stadion met 2-0 verliezen van middenmoter Motherwell, door treffers van Owen Coyle. De voorsprong van Rangers op Celtic bleef daardoor zes punten. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen.

Resterend programma Engeland: vanavond: Wimbledon - Liverpool, West Ham - Newcastle; donderdag: Manchester - Newcastle; zondag: Manchester - West Ham, Sheffield Wednesday - Liverpool, Newcastle - Nottingham Forest.

Meer over