Manchester U. loopt in op Liverpool

Manchester United heeft de achtervolging geopend op Liverpool. De landskampioen won donderdag met 4-0 van hekkensluiter Nottingham Forest. De Mancunians klommen naar de derde plaats....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Beckman opende na 21 minuten de score voor Manchester. United, zaterdag nog met 5-0 oppermachtig tegen Sunderland, verhoogde de score in de eerste helft door Butt. Na de hervatting maakte de Noor Solksjaer zijn tiende competitietreffer. Cole vierde zijn rentree na een beenbreuk met een doelpunt.

Manchester naderde Liverpool tot op vijf punten. De koploper, met een wedstrijd meer gespeeld, kwam een kwartier voor tijd op achterstand door een doelpunt Claridge. Drie minuten later was het weer gelijk dankzij Collymore, die zijn zevende seizoenstreffer maakte.

Arsenal, nummer twee op de ranglijst, verzuimde te profiteren van Liverpools halve misstap. De club van Dennis Bergkamp bleef in Sheffield tegen Wednesday teleurstellend steken op 0-0. De Londense ploeg heeft drie punten minder dan de Reds, die echter een duel meer hebben gespeeld.

Bergkamp was tien minuten na de hervatting dicht bij een doelpunt. Een kopbal uit een voorzet van invaller Shaw kopte hij tegen de paal. Voor de pauze had de Nederlander een niet te missen kans aan Platt geboden. Deze schoot de bal echter over het doel.

Het in degradatiezorgen verkerende Blackburn verraste Newcastle United: 1-0. De kampioen van het seizoen 1994/'95, verknalde de rentree van Alan Shearer in het Ewood Park. De aanvaller had twee jaar geleden een groot aandeel in de titel van Blackburn. Nu kwam hij niet aan scoren toe. Wel kreeg hij geel na een overtreding tegen Kenna. Gallacher maakte de winnende treffer in de tweede helft.

Twee doelpunten van de Noor Iversen en een van de Deen Nielsen hebben Tottenham Hotspur een overwinning van 3-1 bezorgd tegen Southampton.

Gianfranco Zola schoot het Chelsea van Ruud Gullit naar een zege van 2-0 op Aston Villa. Daardoor kwam een einde aan een serie van vijf zeges op rij. Everton verloor met 4-2 de uitwedstrijd tegen Middlesbrough. De wedstrijd Wimbledon-West Ham werd afgelast.

Leeds United verzuimde afstand te nemen van de degradatiezone. De ploeg verloor thuis met 1-3 van Coventry, dat na de zege ook 22 punten uit 19 wedstrijden heeft vergaard.

Glasgow Rangers heeft donderdag het vijftigste doelpunt van de Schotse competitie gemaakt. Dat gebeurde op Ibrox, waar hekkensluiter Raith met 4-0 werd verslagen. Richard Gough en Paul Gascoigne scoorden in de eerste helft.

Het derde doelpunt kwam op naam van Jorg Albertz. Ally McCoist maakte de jubileumtreffer tien minuten voor tijd. De koploper heeft veertien punten voorsprong op Celtic, dat echter drie duels minder heeft gespeeld. De ploeg van Pierre van Hooydonk, die zelf niet in actie kwam, won donderdagavond met 2-1 in en van Aberdeen.

Meer over