nieuws

Manchester City opnieuw kampioen Engeland na spannende ontknoping

Manchester City heeft op de spannende laatste speeldag van de Premier League zijn titel geprolongeerd.

Redactie
Jonge Manchester City-fans stormden naar de overwinning het veld op.  Beeld AP
Jonge Manchester City-fans stormden naar de overwinning het veld op.Beeld AP

Tegen Aston Villa zette de ploeg van trainer Pep Guardiola in eigen stadion een 2-0-achterstand om in een overwinning (3-2), waardoor nummer twee Liverpool de hoop op het kampioenschap zag verdampen. Liverpool won met 3-1 van Wolverhampton Wanderers en eindigde op een punt achterstand van City.

De apotheose vormde een passend slotstuk op het Premier League-seizoen, waarin Manchester City en Liverpool het hele seizoen heel dicht bij elkaar zaten. Na 38 wedstrijden eindigen beide ploegen op een indrukwekkend hoog puntenaantal. Manchester City vergaarde 93 punten, Liverpool 92.

Beide ploegen moesten in de laatste wedstrijd van het seizoen hard werken voor de overwinning. Een kwartier voor tijd keek Manchester City nog tegen een 0-2 achterstand aan, mede dankzij een fraaie goal van oud-Liverpool-speler Philippe Coutinho. Door twee doelpunten van de Duitser Ilkay Gündogan en een treffer van de Spanjaard Rodri, razendsnel achter elkaar gemaakt, kon het team uit Manchester toch juichen. Ook Liverpool wist zich pas in de slotfase te ontdoen van Wolverhampton Wanderers.

Na afloop van de wedstrijd renden honderden uitzinnige Machester City-fans het veld op.