Luiten naar hoogste positie ooit

Golfer Joost Luiten is door zijn overwinning in de Iskandar Johor Open met stip gestegen op de wereldranglijst. De 25-jarige Bleiswijker klom van de 93e naar de 66e plaats. Dat is de hoogste positie ooit behaald door een Nederlandse profspeler.

ANP/Redactie
Joost Luiten. Beeld anp
Joost Luiten.Beeld anp

Luitens doel is de top 50 van de wereld. Dan is hij verzekerd van het spelen van de majortoernooien en de world golf championships. De Nederlander is op de World Golf Ranking zelfs al in de buurt gekomen van golficoon Tiger Woods. De voormalig nummer 1 van de wereld is inmiddels gezakt naar de 51e plaats.

Maarten Lafeber was tot maandag de Nederlander met de hoogste klassering ooit op de wereldranglijst. De routinier belandde na zijn tweede plaats in het Schots Open van 2005 op de 88e plaats, meldt de website Golf.nl. Lafeber, die vecht voor behoud van zijn speelkaart op de Europese Tour, staat al niet meer bij de beste 500.

De top 3 bleef onveranderd met de Engelsman Luke Donald op 1, de Noord-Ier Rory McIlroy op 2 en de Engelsman Lee Westwood op plaats 3.

Meer over