Update

Liverpool nu 5 punten los na uitglijder Chelsea

Liverpool heeft vandaag optimaal geprofiteerd van de uitglijder van naaste concurrent Chelsea en is, met nog drie duels op het programma, nu 5 punten los. In de jacht op de Engelse titel nam de ploeg van Brendan Rodgers een belangrijke hobbel door de lastige uitwedstrijd tegen Norwich City tot een goed einde te brengen: 2-3.

null Beeld getty
Beeld getty

Uitblinker Raheem Sterling scoorde tweemaal en stelde Luis Suárez in staat zijn 30e goal van het seizoen te maken. Bij Norwich had Leroy Fer een basisplaats. Ricky van Wolfswinkel viel een kwartier voor tijd in voor doelpuntenmaker Gary Hooper. Fer maakte tezelfdertijd plaats voor Josh Murphy. Het was toen net 2-3 geworden door een knappe kopbal van de Schot Robert Snodgrass.

Liverpool had een bliksemstart. Na amper 10 minuten stond het al 0-2. Sterling had als eerste succes. Zijn schot van een meter of 20 vloog, nog iets bijgestuurd door Norwich-verdediger Michael Turner buiten bereik van doelman John Ruddy in de bovenhoek. De pas 19-jarige aanvallende middenvelder, geboren op Jamaica, brak even later op links door en gaf gevoelvol voor op Suárez. De Uruguayaanse oud-Ajacied had de bal voor het intikken.

Na rust gaf Hooper de fans van Norwich, dat elk punt hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, weer hoop op een goed resultaat. Die was van korte duur. Nadat Suárez net naast had geschoten, herstelde Sterling de marge na een counter. Liverpool kreeg het na aansluitingstreffer van Snodgrass nog wel even benauwd maar hield stand.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over