Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Voetbalclub Roda JC komt in handen van de Limburgse zakenman Frits Schrouff. Die neemt de aandelen van de club over, staat in een intentieverklaring. De eredivisionist uit Kerkrade kan daardoor schulden afbetalen en 'in alle rust werken aan een gezonde toekomst', schrijft Roda op de website.

Roda JC komt in handen van zakenman Frits Schrouff. Beeld anp
Roda JC komt in handen van zakenman Frits Schrouff.Beeld anp

Schrouff zegt dat hij vanwege zijn 'clubliefde voor Roda JC en maatschappelijke gedrevenheid deze beslissing heeft genomen. Hij betoogt dat Roda JC financieel weer een stabiele club moet worden en een blijvende plek moet innemen in de eredivisie.

'Daarnaast is de maatschappelijke rol die de club vertolkt in de regio van grote waarde en vind ik het enorm belangrijk dat de clubcultuur van Roda JC wordt gewaarborgd', zegt hij in een verklaring.

Aan de precieze vormgeving van de deal wordt nog gewerkt. De aandelen moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht bij een 'nog nader vorm te geven entiteit'. Voor het einde van het jaar moet alles geregeld zijn.

'Dit is van onschatbare waarde voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven. Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom Roda JC', aldus directeur Wim Collard.

Schrouff was al betrokken bij de voetbalclub, die afgelopen zomer terugkeerde in de eredivisie na een jaar in de Jupiler League. De in 1940 geboren Limburger investeerde flink in de regionale jeugdopleiding van de club uit Kerkrade. Dat hij nu de hele club in handen krijgt, noemt Schrouff een 'weloverwogen keuze'.

Met Roda JC de kolenmijn in

Roda JC is de club van koempels, Limburgs voor mijnwerkers. Trainer Kalezic dirigeerde onlangs zijn spelers naar een Belgische mijn. Een reportage van Volkskrant-verslaggever Jurriaan Nolles. 'Je moest op elkaar letten en wat voor elkaar over hebben.'

Meer over