Update

Lelijke uitglijder trotse koploper Montpellier

Montpellier HSC heeft zich in de Franse voetbalcompetitie een lelijke uitglijder gepermitteerd. De trotse koploper speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen FC Évian Gaillard, een nietig clubje maar niettemin een degelijke middenmoter dit seizoen.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp

Montpellier kwam nog goed weg met een punt. Olivier Giroud redde dat pas 6 minuten voor tijd. Thomas Kahlenberg en Kévin Berigaud hadden namens Évian de 1-0 door Younés Belhanda (strafschop) omgezet in 1-2. In de 'verlenging' gebeurde er nog van alles, met een enorme kans op de 3-2.

Scheidsrechter Olivier Thual liet de blessuretijd zo'n 10 minuten duren. Dat leverde hem de nodige extra administratie op want de gemoederen raakten ernstig verhit. Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek de 'schade' drie rode kaarten - voor Belhanda en de Evian-spelers Cédric Mongongu en Saber Khelifa - en een door Souleymane Camara (Montpellier) gemiste penalty.

De tegenvaller voor Montpellier is niet desastreus. Zelfs als naaste concurrent Paris Saint-Germain woensdag wint van Saint-Etienne is het verschil nog altijd 3 punten met nog drie duels op het programma.

undefined

Meer over